. Pelaksanaan Undang-Undang Darurat .


DARURATDARURAT TMDARURAT 13MEIDARURAT LDDARURAT BAMEMBERS
Bila Sudah b'umor 40
BILA MASUK 40.....(^_^)

Kalau umur panjang sehingga 80 tahun, maknanya sudah separuh usia. Jika 60 tahun, maknanya sudah 3/4 perjalanan hidup d'lalui. Jika 45 tahun, maknanya usia ini sudah sampai ke senja hari,tidak lama akan mengadap Allah menjawab segala persoalan dan amanah sebagai hamba-Nya.

Seringkali usia 40 tahun dikaitkan dengan pelbagai perkara; kematangan, kestabilan, kesempurnaan dan selalu juga dikaitkan dengan 'permulaan zaman meragam'.. Rasulullah s.a.w. bersabda:

"Seseorang hamba muslim itu apabila mencecah usia 40 tahun, Allah akan meringankan hisabnya. Apabila mencecah usia 60 tahun, Allah akan mengurniakan perasaan berserah kepadaNya. Apabila mencecah usia 70 tahun, penduduk langit akan mencintainya. Apabila mencecah usia 80 tahun, Allah akan kukuhkan kebaikannya dan menghapuskan dosanya. Apabila mencecah usia 90 tahun, Allah akan mengampunkan dosanya yang telah lampau dan yang akan datang, mengurniakannya syafaat buat ahli keluarganya dan ditulis di langit sebagai tahanan Allah di atas muka bumi." (Riwayat Imam Ahmad)

Kematian adalah kepastian yang tidak boleh diubah. Di tangan manusia ikhtiar untuk menentukan bentuknya. Bakti dan jasa adalah sedekah jariah selain infaq harta dan doa anak soleh. Hari-hari yang berlalu menghampirkan diri kepada kematian, moga Allah kurniakan semangat untuk terus menabur jasa dan bakti.

Muslim yang soleh seimbang di dalam persediaan menghadapi kematian dan gejolak semangat perasaan untuk terus hidup menabur budi.

"Jadikanlah dirimu MAWAR yang menyeri di jalan dakwah dan biarkanlah MAWAR itu terpaksa di lukai oleh onak dan duri untuk merasai harumnya kasih Ilahi"
NUKILAN:NUR ILHAM SRIKANDI PENCINTA ILLAHI . ♥♥ LOVE ALLAH FOREVER ♥♥
♥ .......... CINTA SEJATI PENCINTA ILLAHI .......... ♥

Wednesday, 7 December 2011 , 0 Comment


Disclaimer

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh


Blog ini dicipta khas untuk assignmet PENGAJIAN MALAYSIA yang diberi oleh pensyarah kami iaitu Ustaz Tarmizi . Blog ini akan menceritakan tentang tajuk yang telah diberkan kepada kami iaitu PELAKSANAAN UNDANG-UNDANG DARURAT DI MALAYSIA .


ChattingFollowers

be my follower ? thanks :)


Skin Made By : HafizZulkafly. Re-edit and Owner JOE. Others xx.