. Pelaksanaan Undang-Undang Darurat .


DARURATDARURAT TMDARURAT 13MEIDARURAT LDDARURAT BAMEMBERS
Kalimah MUHAMMAD DAN AHMAD

#aryny joe nk kongsi mengenai kalimah MUHAMMAD DAN AHMAD..heee

1. Kalimah Muhammad, jika kita gabungkan dalam bentuk mim-ha-mim-dal, maka akan menjadi sebuah sketsa seorang manusia. Anda tentu sudah maklum bahawa sebaik-baik makhluk yang pernah dicipta oleh Allah di muka bumi ini adalah MANUSIA. Dengan segala kelebihan mereka, sementara mahluk lain hanyalah haiwan, tumbuhan dan planet-planet yang penuh rahsia.

 

2. Kalimah Ahmad, jika kita teliti satu-persatu hurufnya, maka huruf-huruf itu akan menggambarkan seseorang yang sedang melakukan solat. Tahukah kamu bahawa SOLAT merupakan sebaik-baik doa dan ibadah yang diperintahkanNya.

3. Kalimah Muhammad, jika digabungkan huruf-hurufnya maka akan berbentuk layaknya manusia yang sedang sujud dalam solat. Dalam gerakan SUJUD dalam Solat merupakan inti dari semua rukun-rukunnya, kerana pada saat sujud manusia menundukkan 8 bahagian tubuhnya di bumi bukti kepasrahan kepada sang pencipta.

 


Subhanallah.. Allahu Akbar.. Betapa rahsia Allah sangat menggetarkan hati. Mungkin masih banyak tersirat rahsia-rahsia lain di sebalik susuk, nama dan semua yang berkaitan dengan kekasih Allah, Muhammad SAW.

Tuesday, 22 November 2011 , 0 Comment


Disclaimer

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh


Blog ini dicipta khas untuk assignmet PENGAJIAN MALAYSIA yang diberi oleh pensyarah kami iaitu Ustaz Tarmizi . Blog ini akan menceritakan tentang tajuk yang telah diberkan kepada kami iaitu PELAKSANAAN UNDANG-UNDANG DARURAT DI MALAYSIA .


ChattingFollowers

be my follower ? thanks :)


Skin Made By : HafizZulkafly. Re-edit and Owner JOE. Others xx.